Grünau im Almtal is een ideaal wintersportgebied voor gezinnen. Het skigebied Kasberg geldt als zeer kindvriendelijk. Door zijn natuurlijke ligging in de eerste Alpen, noemt men de plek van dit gebied een Schneeloch, dit betekent dat het een zeer sneeuwzeker gebied op een hoogte van 620 m  tot 1.600 m is.
Door een nieuwe ontsluiting is het wintersportgebied Grünau-Karsberg vanaf de snelweg ongevaarlijk en makkelijk te bereiken.


Het skigebied heeft 40 km piste onderverdeeld in 20 km blauw, 17 km rood en 3 km zwart. Speciaal voor de kinderen is er de skiarena, hier zijn tovertapijten voor beginners en zachtglooiende afdalingen. Kinderen kunnen op speelse wijzen leren skiën. In het gebied worden loipe gespoord voor Langlaufen.
Op de goed geprepareerde pisten zijn 110 sneeuwkanonnen aanwezig, indien nodig  kan 80% van de piste worden bijgesneeuwd, hierdoor is de sneeuwconditie gegarandeerd.
Vanaf het parkeerterrein wordt u met gratis shuttlebus naar het dalstation gebracht.
Tijdens de laatste jaren ontwikkelde de Kasberg zich, mede door de aanwezigheid van 14 liften, zich tot een fantastisch familie wintersportgebied.