Ongeveer 2 km. richting Almsee ligt het wildpark, een zeer bijzondere dierentuin van 60 hectare en het hele jaar geopend. Het park biedt een natuurlijke levensruimte voor 50 verschillende diersoorten. Dit unieke park heeft vele wandelpaden, die ook goed toegankelijk zijn met kinderwagens.

 


Op ongeveer 1 km ligt Vorderinnbach, waar u na een wandeling van ongeveer 20 minuten kunt zwemmen in de uitgesleten bekkens van de voortdurend stromende bergwatervallen.

 

 

Weer enkele kilometers verder treft u links het Gasthof Jagersimmerl aan, waarnaast de weg begint richting Ödseeen, leuke wat hoger gelegen meertjes waarin je goed kunt zwemmen, een goed alternatief, omdat de Almsee zelf doorgaans te koud is om in te zwemmen.


Ook zijn er een aantal kastelen, waaronder het kasteel Ort welke op een schiereiland in het meer is gebouwd in de 12 de eeuw.

Ten noorden vindt u het slot Cumberland, eigendom van de nazaten van keizer Frans Joseph, een mooi kasteel in renaissance stijl.
Tegenwoordig is Gmunden vooral bekend als kuuroord.

Op 20 km afstand aan de noordoever van de Traunsee vindt u het meer dan 1000 jaar oude stadje Gmunden, dat al in 1276 stadsrechten kreeg.

In het centrum treft u naast het Raadhuis ook Burgerhuizen met mooie gevels aan.

Hallstatt, dat in de middeleeuwen het centrum van het 'Kammergut' was, is nog even nauw en schilderachtig als in de romantiek. De huizen zijn op palen gebouwd en staan dicht opeen op de helling. Het marktplein ziet er lieflijk uit met zijn zuil voor de Drie-eenheid, maar het is erg klein. De straten zijn smal en overal lopen trappen naar boven en naar beneden. Hallstatt is zeker een bezoekje waard.

Kasteel Eggenberg is een van de oudste Europese brouwerijen. Zijn historie gaat terug naar de 10e eeuw. Het kasteel is gebouwd aan de oevers van het riviertje de Alm, dit riviertje leverde lange tijd een van de belangrijkste grondstoffen voor het brouwen van Eggenberg bier namelijk het water. Bij brouwerij Schloss Eggenberg brouwt men de bieren van water dat uit een eigen bron komt op 200 meter diepte. Rondleidingen zijn mogelijk in groepen van 6 volwassenen

 

 

 

Het Dachsteinmeer en het Totegebergte zijn zeer rijk aan grotten. In het dal bij Obertraun ligt de Koppenbrullerhohle, zo genoemd naar de beek die daar na zware regenval of tijdens het smelten van de sneeuw 'brullend' voortraast. Een speciale attractie is de Eisriesenhohle, waar u kerken en kastelen van ijs aantreft. Het is een fantastische, onwerkelijke ijswereld, waar het op warme zomerdagen 30 tot 35° C kouder kan zijn dan in het dal.

De Almsee ligt in het noordelijke deel van de bergketen Totes Gebirge. Het meer heeft een oppervlakte van 0,9 km², is maximaal 2,3 km lang, 700 meter breed en heeft een maximale diepte van 9 meter. Het meer ligt op een hoogte van 589 meter boven de zeespiegel.Het meer watert af in de rivier de Alm, die weer uitkomt in de Traun een zijrivier van de Donau. Het water is ook in de zomer door de snelle doorstroming vrij koud.